Bakan Yılmaz, 15 Temmuz kahramanlarını ziyaret etti  
Bakan Yılmaz, 15 Temmuz kahramanlarını ziyaret etti

Bakan Yılmaz, 15 Temmuz kahramanlarını ziyaret etti

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe kalkışması esnasında direniş gösteren, ancak darbeci teröristlerce yaralanan vatandaşları ve özel harekât polislerini ziyaret etti.

Bakan Yılmaz, 15 Temmuz kahramanlarını ziyaret etti

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, FETÖ/PDY terör örgütünün darbe kalkışmasında direniş gösterdikleri esnada yaralanan vatandaşları ve özel harekât polislerini, tedavi gördükleri Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti.

 
Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Murat Akçay’dan yaralılar hakkında bilgi alan Bakan Yılmaz, yaralıları tedavi gördükleri odalarında tek tek ziyaret ederek hal ve hatırlarını sordu. Başhekim Akçay, yaralıların genel durumlarının iyi olduğunu en kısa süre içinde taburcu olacaklarını söyledi.

“Bu millet yaşadıkça bu devlet dimdik ayakta kalmaya devam edecek”
 
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde tanklara engel olmaya çalışırken tankın paletleri altında kalması sonucu yaralanan ve tedavi gören Sincan Burak Reis İlkokulu Müdürü Fikri Erol ile eşi Fatma Erol’la sohbet eden Bakan Yılmaz, “Bu millet yaşadıkça, bu millet durdukça bu devlet dimdik ayakta kalmaya devam edecek inşallah.” diyerek vatandaşların gösterdikleri direniş karşısında minnettar olduklarını ifade etti.
 

Bakan Yılmaz, hastanede tedavi gören vatandaşları ziyaret ettikten sonra, FETÖ´nün darbe girişiminde uçaklar tarafından bombalanan ve çok sayıda özel harekâtçının şehit olduğu Gölbaşı Polis Özel Harekât Dairesinde görev yaptığı esnada yaralanan özel harekât polislerini de ziyaret etti.

Bakan Yılmaz’ın ziyareti esnasında, Başbakan Binali Yıldırım’ın Gölbaşı Polis Özel Harekât Daire Başkanlığı ziyaretini televizyonda izledikleri dikkat çeken özel harekât polisleri, Bakan Yılmaz’a teşekkür ederek, “Başbakanımız şu anda görev yaptığımız Gölbaşı Polis Özel Harekât Daire Başkanlığını ziyaret ediyor, siz de burada bizleri ziyaret ediyorsunuz.” diyerek Bakan Yılmaz’ın bu ziyaretle kendilerine büyük güç kattığını ifade ettiler. Yaralı polislerle sohbet eden Bakan Yılmaz, “Devletinize, milletinize sahip çıktınız. Başbakan ve bütün bakanlar emrinizdedir, devlet milletimizin emrindedir, emredin emirlerinizi yerine getirelim” diyerek devletin milletin onurlu duruşuyla ayakta durduğunu ifade etti. “Allah milletimize bu acıları bir daha yaşatmasın” temennisinde bulunan Bakan Yılmaz, ziyaretini tamamladıktan sonra hastaneden ayrıldı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.