"ULUSLARARASI EĞİTİMDE TEKNOLOJİ, AR-GE VE KALİTE ZİRVESİ" EYLÜL AYINDA İSTANBUL'DA YAPILACAK  

"ULUSLARARASI EĞİTİMDE TEKNOLOJİ, AR-GE VE KALİTE ZİRVESİ" EYLÜL AYINDA İSTANBUL'DA YAPILACAK

Millî Eğitim Bakanlığınca eğitimde teknoloji, araştırma geliştirme ve kalite konusundaki ilerlemenin uluslararası alanda tanıtılması ve örnek çalışmaların dünya kamuoyuyla paylaşılması amacıyla "Uluslararası Eğitimde Teknoloji, AR-GE ve Kalite Zirvesi", Eylül ayında İstanbul'da gerçekleştirilecek. Bildiri başvuruları 31 Mayıs- 30 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacak.


Onursal başkanlığını Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yapacağı MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı ile Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü koordinesinde düzenlenecek Zirve, Millî Eğitim Bakanlığının eğitimde teknoloji, araştırma geliştirme ve kalite konularındaki ilerlemelerini uluslararası alanda tanıtmayı, örnek çalışmalarını dünya kamuoyuyla paylaşmayı ve bu alanlarda önde gelen ulusal ve uluslararası kurumları bir araya getirerek iş birliklerine ve görünürlük faaliyetlerine zemin hazırlamayı amaçlıyor.

 

Katılımcılar arasında etkin bir iletişim ve iş birliğini teşvik ederek, eğitimde teknoloji alanındaki güncel gelişmelerin ve ihtiyaçların tartışılacağı, sürdürülebilirlik ve verimlilik odağında eğitimde kalite algısının yeniden ele alınacağı Zirve, yenilikçi uygulamaları yaygınlaştırarak kurumların kapasitesinin geliştirilmesine ve eğitimde kalitenin artırılmasına katkı sağlayacak.

 

Zirve, Türkiye'de eğitim alanında yapılan çalışmaların görünür kılınıp yaygınlaştırılması için günümüz eğitim dünyasında öne çıkan önemli konuların ele alınacağı bir platform olarak eğitimde teknoloji ile kaliteyi birleştiren yenilikçi çözümler sunmayı hedefliyor.

 

Türkiye'deki eğitim kurumlarının kurumsal kapasitelerini ve insan kaynağının performansını artırmak için farklı disiplinlerden uzmanları bir araya getirecek çalışma, ayrıca alan uzmanları için de nitelikli bir kaynak olabilecek.

 

Zirveye eğitimde teknoloji, AR-GE ve kalite konularındaki çalışmalarıyla öne çıkmış uzman davetliler, kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğretmenler ve bu alanda örnek çalışmaları olan öğrenciler katılacak.

 

Eğitimde teknoloji, AR-GE ve kalite gibi ana temaların ele alınacağı etkinlikte paneller, atölye çalışmaları ve davetli konuşmacı sunumların yanı sıra uluslararası alanda kurum ve kuruluşların stantları da yer alacak.

 

31 Mayıs tarihinde başlayan bildiri başvuruları, 30 Haziran 2024 tarihine kadar devam edecek.

 

Zirvenin ana temaları olan eğitimde teknoloji, AR-GE ve kalite konularında bildiri başvurusu yapmak isteyen öğretmenler, bildiri başvuru kılavuzuna etak2024.eba.gov.tr adresinden ulaşabilir.

 

Zirveye dair gelişmeler yine etak2024.eba.gov.tr internet sitesinden takip edilebilecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.